Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу 41-годишния полицай

...
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу 41-годишния полицай
Коментари Харесай

Съдят полицай за убийство на събор

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт против 41-годишния служител на реда Ангел Георгиев за причиняване на гибел по несъобразителност на собствен другар по време на събор в пловдивското село Милево.

Случаят е от 3 септември предходната година, когато служителят от Министерство на вътрешните работи и други локални поданици яли, пили и се веселили на селския стадион. Късно вечерта на потегляне служителят на реда Ангел поканил неколцина свои набори да си допият в дома му. По пътя мъжете се скарали и когато стигнали в двора пред къщата, трима почнали да бият Огнян. Нападнатият бил по специалност касапин и носел нож. Извадил го и заплашил да ги изколи. До този миг Ангел не взел участие в битката, само че се разярил от заканите на касапина и се втурнал да го обезреди. Приложил му професионална хватка, научена в полицейската школа и съумял да изтръгне ножа от ръцете му. После почнал да удря и рита Огнян, който паднал на земята и останал да лежи там.

Гостите влезнали в дома на Ангел да пият, пристигнал още един негов другар и му споделил, че пребитият продължава да лежи в двора. Новодошлият и домакинът излезли, натоварили изпадналия в безсъзнание Огнян в микробус и го закарали край стадиона, където го оставили. На сутринта, когато минувач го разкрил и позвънил на тел.112, мъжът към този момент бил мъртъв.

Предстои Пловдивският областен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР