Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за изразходването на средствата

...
Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за изразходването на средствата
Коментари Харесай

Започва проверка за изразходваните средства за откриването на Пловдив 2019

Окръжната прокуратура в Пловдив се самосезира за изразходването на средствата за церемонията по откриването на Европейска столица на културата. Спектакълът на 12 януари, струваше над 2 милиона лв.. Проверката е за вероятно осъществено длъжностно закононарушение.

Пловдив
 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Повод за инспекцията са множеството изявления и мнения в разнообразни медии, че построеното оборудване е прекомерно скъпо. Ето какво споделиха от прокуратурата в Пловдив.

Галина Андреева, зам. областен прокурор на Пловдив: Във връзка с множеството изявления и мнения в медиите Окръжна прокуратура - Пловдив се самосезира с оглед инспекция дали има осъществено длъжностно закононарушение или неизгодна договорка в тази ситуация по отношение на разходването на средства, които касаят откриването на " Европейска столица на културата Пловдив 2019 ". Възложена е инспекция на бранш " Икономическа полиция " при Министерство на вътрешните работи - Пловдив.
От общината отхвърлиха коментар. За Българска национална телевизия от общинската фондация " Пловдив 2019 " - уредник на събитието, изпратиха писмена позиция, в която обявиха, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите органи и се надяват с това да спрат спекулациите.

Междувременно още в понеделник, от фондацията разпространиха мнение и информация за изразходваните средства. От документа излиза наяве, че общата сума за откриващата гала е 1 842 000 лв. без Данък добавена стойност. От тях за техническото произвеждане на шоуто, в което влиза и наема за сцената са дадени 1 милион и 242 хиляди лв..

За артистичната продукция на немската компания са платени 202 хиляди лв.. Заплащането на всички актьори, които участваха в спектакъла " Ние всички сме цветове " е на стойност 105 хиляди лв.. Документът е обществен и може да бъде открит на уеб страницата на фондация " Пловдив 2019 ". Проверката, която е назначена от Окръжната прокуратура в Пловдив би трябвало да завърши до 30 дни.
 Пловдив към този момент е европейска столица на културата Пловдив към този момент е европейска столица на културата
Официалното начало на българското домакинство беше обещано със спектакъла "Ние сме всички цветове " на построената за случая 30-метрова кула-сцена. Българска национална телевизия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР