Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 22-годишен

...
Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 22-годишен
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж за серия от грабежи над жени в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив притегли като обвинен и задържа 22-годишен мъж за серия от грабежи над дами, оповестиха от обвиняването.

Той е обвинен за това, че на 23 декември 2021 година в изискванията на рисков рецидив е направил обир по отношение на 68-годишна жена , като лишил дамската ѝ чанта с намиращите се в нея движимости - портмоне, мобилен телефон, ключове и други, като употребявал за това мощ.

Към досъдебното произвеждане са приобщени и още два случая с набези над дами от обвинения в Пловдив. На 27 януари той лишил посредством издърпване дамска чанта от 53-годишна жена, откакто я съборил на земята.

В чантата имало 350 лв. и други движимости. На 31 януари той нападнал и трета жена , която също съборил на земята, дърпал раницата й и я заплашвал. Пострадалата съумяла да избяга и бил подаден сигнал в полицията.

Грабежите са били осъществени към 20:00 часа, до момента в който дамите се прибирали от работа към домовете си в необятния център на града. Мъжът е арестуван на 7 февруари -  в началото за 24 часа, а след това и за 72 часа.

По искане на прокуратурата, съдът дефинира мярка за неотклонение - непрекъснат арест по отношение на него. Той е осъждан неведнъж за обири. За последно е излязъл от пандиза през декември 2021 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР