Окръжната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство срещу представител

...
Окръжната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно производство срещу представител
Коментари Харесай

Прокуратурата готви обвинения за откраднатите 2,5 милиона от нелепото откриване на ЕСК в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив е образувала досъдебно произвеждане против представител на фондация "Пловдив 2019 " за това, че през м.г. е сключил неизгодна договорка, от която са произтекли обилни вреди за организацията.

Разследването се прави в период, оповестиха от държавното обвиняване.

Прокуратурата бе сезирана след откриващото събитие за европейска столица на културата на 12 януари т.г., за което бяха изхарчени над 2, 5 милиона лв.. Масово културни дейци и жители недоволстваха, че за по-малко от час са пръснати толкоз доста пари. Мнозина подлагаха на критика както 30-метровата кула, оприличена на Вавилонска, по този начин и наличието на програмата. Самото оборудване сътвори огромни усложнения в трафика на града, защото беше затворен най-централният бул. "Цар Борис Трети Обединител ", с цел да се построи кулата. След демонтирането й пък се наложи ремонт на новата асфалтова настилка.

От прокуратурата прецизираха, че в началото е формираната инспекция за разноските по церемонията. Но след това се е стигнало до досъдебно произвеждане.

"Това стана през ноември, защото се откриха данни за закононарушение по член 220 от Наказателен кодекс - за подписване на неизгодна договорка, от която са произлезли обилни вреди ", изясни зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева. Тя добави, че е плануваното наказване е от 1 до 6 година и отнемане от права. На този стадий следствието към момента не е против съответен причинител. Едва когато имало доказателства, щяло да се трансформира в обвиняване против несъмнено лице. Договорите по откриващия театър бяха тествани от Агенцията за държавен финансов надзор, която откри дребни нарушавания.

"От Пловдив 2019 " отхвърлиха да разясняват с аргумента, че не е завършило следствието.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР