Окръжната прокуратура в Перник започна проверка във връзка с водната

...
Окръжната прокуратура в Перник започна проверка във връзка с водната
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва причините за водния режим и действията на ВиК Перник

Окръжната прокуратура в Перник стартира инспекция по отношение на водната рецесия и прелюдия воден режим. Чрез Върховна административна прокуратура е изискана информация от Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие, с цел да се открият аргументите и вероятно отговорните за проблемите с водоснабдяването лица, оповестява БНР.
Проверка прави и Районната прокуратура в Перник. Проверяват дейностите или бездействието на " ВиК-Перник " и локалната администрация съгласно отговорностите им по Закона за водите. Това разделяне е неотложно с оглед огромния размер работа и информация, която следва да се събере и проучва, оповестиха от прокуратурата.
Прокуратурата се е самосезирала още преди кметът на Перник Станислав Владимиров да внесе сигнал, който ще бъде причислен към към този момент почналата инспекция, прецизират от обвиняването.
Междувременно, депутатите изслушаха министърът на околната среда и водите Нено Димов и заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков по повдов водния режим и почналите митинги в Перник. Какво споделиха двамата, вижте в тази публикация. Вчера стана ясно, че Министерство на регионалното развитие ще уволни шефът на ВиК Перик, който за момента се сочи като главен провинен за водната рецесия в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР