Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен

...
Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Кметът и заместник-кметът на Радомир отиват на съд

Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания углавен съд против кмета на Община Радомир Пламен Алексиев и неговият заместител Любка Димитрова.
Алексиев е упрекнат за това, че на 10.12.2015г., в качеството си на длъжностно лице – Кмет на община Радомир се е разпоредил с бюджетни средства в размер на 39 835.11 лв. в нарушаване на Закона за обществените финанси. Парите са били целева дотация за финансови разноски, предопределена за създаване и главен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предназначението, а за ремонт на общински улици в гр. Радомир, оповестиха от прокуратурата.
" От действието са настъпили нездравословни последствия за страната, изразяващи се в неремонтиране на път гр.Радомир – хижа " Орлите " и на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция " Червена могила " ), както и основаване на настройка за съмнение на жителите към страната и функционалностите на финансовите й системи ", се споделя в държавното обвиняване.
Зам.-кметът Любка Димитрова е упрекната за това, че в качеството си на длъжностно лице – ИД Кмет на Община Радомир, е съставила формален документ с погрешно наличие - протокол за определяне завършването и за възнаграждение на строителни и монтажни работи /СМР/. В него са удостоверени погрешни условия, а точно, че са осъществени СМР за ремонт на път гр. Радомир – с. Друган (подстанция " Червена могила " ), на стойност 20 900 лв. вместо действително осъществени СМР на същия път за сумата от 1064.89 лв. – закононарушение по чл.311, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР