Окръжната прокуратура в Перник разследва трудовата злополука, при която загинаха

...
Окръжната прокуратура в Перник разследва трудовата злополука, при която загинаха
Коментари Харесай

Прокуратурата в Перник разследва трудовата злополука за смъртта на двамата работници

Окръжната прокуратура в Перник проверява трудовата акцидент, при която починаха двама служащи, заяви БНР. Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на гибел на повече от едно лице заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха.
Прочетете още
Инцидентът стана през вчерашния ден в пернишкия квартал „ Хумни дол ”. При изкопни действия за канализация, двама служащи бяха затрупани от свляклата се земна маса, други двама бяха извадени и избавени. От прокуратурата оповестяват, че на мястото на случая неотложно е осъществен оглед и са конфискувани материални доказателства.

Предстои внасяне на протокол за утвърждението им от съда. Разпитани са очевидци. Назначено е правене на съдебномедицински експертизи. Изискани са документи от сдружението реализатор на изкопните работи. Възложени са оперативни дейности за определяне на всички очевидци и осъществяване на разпити с тях. 

Предстои назначение на техническа експертиза по отношение на съблюдаване на условията за сигурност при осъществяване на изкопните действия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР