Окръжната прокуратура в Перник повдигна обвинения за убийство на майката

...
Окръжната прокуратура в Перник повдигна обвинения за убийство на майката
Коментари Харесай

Обвиниха майката и бабата на изхвърленото бебе, родено е живо, после го удушили

Окръжната прокуратура в Перник повдигна обвинявания за ликвидиране на майката на бебето, което бе намерено мъртво в пернишкия квартал „ Тева “, и на още една жена. Това оповестиха от прокуратурата.

Сигналът за откритото тяло в междублоково пространство бе подаден от инцидентни минувачи на тел. 112 в неделя към 19,50 часа. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Бебето било голо. До него е открит кървясъл нож и плацентата.

То бе откарано за аутопсия в Съдебна медицина, а през вчерашния ден криминалистите в Перник съумяха да открият и задържат майката Симона И. Тя е 20-годишна перничанка.

Днес против нея и още една жена е повдигнато обвиняване за осъществено ликвидиране в съучастничество на новородено дете.

По неофициална информация втората задържана е бабата на новороденото момченце - 45-годишната Ваня Т. Тя е помогнала на щерка си да роди у дома. Бебето е било родено живо, а по-късно е удушено.

Двете дами са арестувани с прокурорско разпореждане за период до 72 часа, като следва внасяне в съда на искане за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража ".

Продължават да се събират доказателства за осъщественото тежко закононарушение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР