Окръжната прокуратура в Пазарджик задържа за 72 часа бившия председател

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик задържа за 72 часа бившия председател
Коментари Харесай

Задържаха и повдигнаха обвинение на Лазар Влайков

Окръжната прокуратура в Пазарджик задържа за 72 часа някогашния ръководител на общинския съвет в Септември Лазар Влайков и му повдигна обвиняване за закононарушение по член 338 от Наказателния кодекс – за това че на 31 август/1 септември 2017 година в ресторант „ Градина “ във Виноградец не е взел нужните ограничения за сигурност при боравене с оръжие и от това е последвала гибелта на един човек.

С оглед тежестта на обвиняването и заплахата Влайков да се укрие или да извърши друго, на следващия ден прокуратурата в Пазарджик ще внесе в съда искане за вземането на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По-рано през днешния ден Влайков подаде оставка като ръководител на общинския съвет в Септември, само че съобщи, че съвестта му е чиста и няма да приказва по случая със стрелбата във Виноградец.

Преди седмица с неговия револвер при неизяснени условия беше убит 47-годишния Наско Тонкев. Заради трагичния случай Влайков беше изключен от партия ГЕРБ.

Според първичните пояснения съдбовният изстрел е бил създаден от 6-годишно момченце, чийто рожден ден чествала компания в заведението на убития Тонкев.

Пистолетът, благосъстоятелност на Влайков, обикалял от ръка на ръка и с него стреляли всички или съвсем всички към масата, свидетелстват роднините на жертвата. На място бяха открити повече от 120 гилзи.

Според околните на убития Тонкев не детето е произвело изстрела, а незабавно след него Влайков, вместо да се обади на 112, звънял на прочут прокурор, от който да търси отбрана.

Името на Влайков нашумя преди пет години, откакто намушка с нож инцидентен жител след пътен случай.

Без да броим днешното му партийно изключване от ГЕРБ, в биографията му има още две сходни, още веднъж от ГЕРБ – поради разнообразни прегрешения.

Попада в полицейските сводки един път откакто пребива сина на общински консултант и повторно след нападението с ножа.

По обвиняването, което му е повдигнато в този момент, може да получи наказване отнемане от свобод а от три до 10 години, а в изключително тежки случаи – отнемане от независимост от пет до петнадесет години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР