Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение на Лазар Влайков, с

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение на Лазар Влайков, с
Коментари Харесай

Окончателно: Арестуваха и обвиниха Лазар Лазаров за убийството във Виноградец

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвиняване на Лазар Влайков, с чийто револвер на 31 август бе погубен човек в село Виноградец, самият той натопи за действието 6-годишно дете. Влайков е арестуван за 72 часа, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е упрекнат за това, че не е взел нужните ограничения за сигурност и е дал огнестрелното си оръжие на ненавършил пълноправие човек, вследствие от което е настъпила гибел на различен човек.

Ако се стигне до съд и той бъде приет за отговорен по тези обвинявания, законът планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години, а в изключително тежки случаи - от 5 до 15 години.

Утре (8 септември) прокуратурата ще внесе в съда искане на Влайков да му бъде наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".

По-рано през днешния ден Лазар Влайков бе освободен като ръководител на общинския съвет в Септември. Преди дни ГЕРБ се отхвърли от деятеля си и го изключи от партията, като го прикани да подаде оставка от поста, който заема. Той пък съобщи, че съвестта му е чиста и няма да приказва по случая със стрелбата във Виноградец.

Влайков един път бе задържан за 24 часа директно след убийството, което съгласно проверяващите е осъществено несъзнателно, откакто револверът му е попаднал в ръцете на 6-годишно момче по време на тържество. Тогава обаче прокуратурата не му повдигна обвиняване и не изиска непрекъснатия му арест, след което отй бе освободен след приключване на 24-те часа.

След това обаче дъщерята на жертвата описа пред бТВ, че е била в заведението по време на случая. Тя съобщи, че не е стреляло детето, а точно Влайков и описа, че директно след случая той е потърсил собствен другар прокурор от Пазарджик.

Това стана причина основният прокурор Сотир Цацаров да разпореди следствието да бъде преместено и да се следи от пловдивски обвинители. Прокуратурата ревизира разпечатката с диалозите на Влайков незабавно след убийството за да разбере дали се е обаждал на приятеля си прокурор.

 1972556

Преди седмица с неговия револвер при неизяснени условия беше убит 47-годишния Наско Тонкев. Според първичните пояснения съдбовният изстрел е бил създаден от 6-годишно момченце, чийто рожден ден чествала компания в заведението на убития Тонкев.

Пистолетът, благосъстоятелност на Влайков, обикалял от ръка на ръка и с него стреляли всички или съвсем всички към масата, свидетелстват роднините на жертвата. На място бяха открити повече от 120 гилзи.

Името на Влайков нашумя преди пет години, откакто намушка с нож инцидентен жител след пътен случай. Без да броим днешното му партийно изключване от ГЕРБ, в биографията му има още две сходни, още веднъж от ГЕРБ – поради разнообразни прегрешения, напомня бТВ.

Влайков попада в полицейските сводки един път и откакто пребива сина на общински консултант и повторно след нападението с ножа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР