Окръжната прокуратура в Пазарджик е объркала в кой съд да

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик е объркала в кой съд да
Коментари Харесай

Ха! Арестът на Лазар Влайков се отлага заради прокурорска грешка

Окръжната прокуратура в Пазарджик е объркала в кой съд да внесе настояването за задържането на Лазар Влайков, с чийто револвер на 31 август бе погубен човек в село Виноградец по време на тържество за рожден ден, съобщи БНР.

Влайков беше задържан за 72 часа, само че вместо обвиняването да внесе настояването в Районния съд в Пазарджик, го е внесло в Окръжния съд. Това ще стане мотив гледането на мярката за неотклонение да се забави.

Окръжният съд в Пазарджик приключи наказателното произвеждане, формирано по искане на пазарджишката окръжна прокуратура, по отношение на взимане мярка за неотклонение "задържане под стража " на Лазар Влайков.

Днес окръжните магистрати трябваше да се произнесат по настояването за мярката, само че вместо това препратиха производството към Районния съд. Това закононарушение е родово подсъдно на Районния съд в Пазарджик, който е способен да се произнесе по настояването за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила, уточни Окръжният съд, представен от бТВ.

Влайков е упрекнат за това, че не е взел нужните ограничения за сигурност и е дал огнестрелното си оръжие на ненавършил пълноправие човек - 6-годишно дете, вследствие от което е настъпила гибел на един човек - притежателя на ресторанта.

Ако се стигне до съд и той бъде приет за отговорен по тези обвинявания, законът планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години, а в изключително тежки случаи - от 5 до 15 години.
Влайков един път бе задържан за 24 часа директно след убийството, което съгласно проверяващите е осъществено несъзнателно, откакто револверът му е попаднал в ръцете на 6-годишно момче по време на тържество.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР