Окръжната прокуратура в Пазарджик е объркала в кой съд да

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик е объркала в кой съд да
Коментари Харесай

Прокуратурата объркала къде да внесе искане за задържането на Лазар Влайков от Виноградец

Окръжната прокуратура в Пазарджик е объркала в кой съд да внесе настояването за задържането на Лазар Влайков. с чийто револвер на 31 август бе погубен човек в село Виноградец. Влайков беше задържан за 72 часа, само че вместо от обвиняването да внесе настояването в Районния съд в Пазарджик, го е внесла в Окръжния съд.

Това ще стане мотив гледането на мярката за неотклонение да се забави, съобщи БНР

Влайков е упрекнат за това, че не е взел нужните ограничения за сигурност и е дал огнестрелното си оръжие на ненавършил пълноправие човек, вследствие от което е настъпила гибел на един човек. Ако се стигне до съд и той бъде приет за отговорен по тези обвинявания, законът планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години, а в изключително тежки случаи - от 5 до 15 години.
Влайков един път бе задържан за 24 часа директно след убийството, което съгласно проверяващите е осъществено несъзнателно, откакто револверът му е попаднал в ръцете на 6-годишно момче по време на тържество. Тогава обаче прокуратурата не му повдигна обвиняване и не изиска непрекъснатия му арест и Влайков бе освободен след приключване на 24 часа. След това обаче дъщерята на жертвата описа пред Би Ти Ви, че е била в заведението по време на случая, усъм
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР