Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд Т.З. по обвинение

...
Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд Т.З. по обвинение
Коментари Харесай

Справедливост! Съдят рецидивист от Видинско, причинил катастрофа, в която загинал човек

Окръжната прокуратура в Монтана съобщи на съд Т.З. по обвиняване за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 1, б. „ б “, вр. алинея 1, б. „ в “, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият З., който е на 30 години, е дееспособен лидер с категории „ В “ и „ М “. Мъжът неведнъж нарушавал наредбите на закона за придвижването по пътищата, заради което бил глобен от органите на полицията.
На 31 юли 2018 година обвиненият управлявал лек автомобил „ Алфа Ромео “, като на предната седалка до него пътувал и негов родственик З. Г. Около обяд тръгнали от Дондуково, с цел да се приберат в дома си в Дреновец.
Въпреки ограничаването на скоростта отвън обитаемо място, лидерът се движел с към 105 км/ч, при позволена 90 км/ч. В допълнение на това З. бил под въздействие на алкохол.
При излизане от ляв завой обвиненият изгубил напречна резистентност на ръководеното от него МПС, в резултат на което автомобилът напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на мощния удар седящият до лидера З.Г. умрял на място.
Причината за настъпилата гибел на потърпевшия е скъсване на мозъка, в резултат на тежка множествена съчетана черепно-мозъчна и гръдно-коремна контузия.
Предстои наказателното произвеждане против обвинения Т.З. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР