Окръжната прокуратура в Монтана, е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура в Монтана, е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Съдят двама братя, нападнали и ограбили пенсионер в Монтанско

Окръжната прокуратура в Монтана, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против мъж на 39 години и различен на 29 години от село Сливовик за осъществено от тях закононарушение - обир, оповестиха от обвиняването.
Двамата обвинени са братя, престъпно проявени са и са неведнъж осъждани. Не работели, не получавали трудови приходи. Често посещали с. Славотин в област Монтана, където живее тъщата на единия от тях.
През март, жителят на село Славотин - на 52 години, който е пенсионер по болест, получил парична сума, представляваща помощ за пътни разноски на обществено слаби хора.
През нощта на 23 март, мъжът бил в дома си на ул. „ Пета “, когато забелязал през прозореца светлина от фенерче. Притеснен от протичащото се, той се насочил към вратата, когато бил пресрещнат от две лица.
Бил му нанесен удар с пестник по главата, в резултат на което мъжът паднал. Нападателите претърсили джобовете на облеклата му, след което ревизирали портмонето му, което се оказало празно. В чекмеджето на масата намерили съхраняваните от пенсионера 80 лв., които взели и напуснали дома му.
На сутринта, той съобщил на кметския наместник за грабежа, след което са почнали дейности по следствието. Още същия ден причинителите са били открити и арестувани - двама братя. Било е изяснено, че след отнемането на парите от пенсионера те се прибрали в село Сливовик, където закупили артикули от локален магазин.
Понастоящем обвинените се намират в ареста. Предстои наказателното произвеждане против тях да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР