Окръжната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда младеж, причинил катастрофа със загинал пешеходец в Берковица

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против 23-годишния Н.Т. за осъществено от него пътнотранспортно произшествие със умрял пешеходец, научи организация BulNews.
Обвиняемият Н. Т. има шофьорска брошура от 2015 година Като лидер бил неведнъж глобен за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.
На 31.12.2018 година младият мъж се качил в лек автомобил БМВ, благосъстоятелност на брат му. Колата се движела по ул. „ Хаджи Петър Хаджиилиев “ в Берковица, в посока към жп гарата. Обвиняемият карал с превишена скорост от към 75 км/ч, макар ограничаването до 50 км/ч в обитаемо място. Времето било облачно, само че с добра видимост, а пътното платно - мокро. Водачът натиснал педала на спирачката и подхванал внезапен завой наляво, в резултат на което автомобилът изгубил резистентност. По същото време, в региона до строителната борса, се намирал 83-годишният Г. И. Управляваното от обвинения Т. транспортно средство блъснало разположения наоколо резервоар за боклук, а след това и възрастния мъж. Пострадалият пешеходец паднал на платното за придвижване.
Веднага бил подаден сигнал за пътния случай до полицията и Спешна здравна помощ. Г. И. бил превозен до лечебното заведение, където по-късно умрял.
Съгласно заключението на вещото лице, изготвило съдебномедицинската експертиза, непосредствената причина за гибелта на потърпевшия е остра дихателна и сърдечна непълнота, в резултат на травматичен потрес, развил се въз основата на множествена контузия.
Предстои наказателното произвеждане против Н. Т. да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР