Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила на ОД на МВР

...
Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила на ОД на МВР
Коментари Харесай

Проверяват случая със заразен с COVID-19 пациент от Лом

Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана незабавна инспекция за случая със инфектиран пациент на 64 години от Лом, който се е лекувал дълго време в дома си, а по-късно е пристигнал в Монтана и е минал през няколко магазина, през частна клиника и през клона на Национален осигурителен институт в града, преди да постъпи в болница и да бъде открито, че е инфектиран с COVID-19. Срокът за инспекцията е до 17 часа през днешния ден.

Ще се ревизират дейностите на лекарите в Лом и на персоналния доктор на пациента, който го е лекувал близо три седмици по телефона и най-после го е насочил към рентгенова фотография, посредством която е открита пневмония и той потърсил експерт по пулмология в Монтана, съобщи Българска телеграфна агенция.

В момента пациентът е в инфекциозното поделение на МБАЛ " Д-р Стамен Илиев " в Монтана, положението му е устойчиво. Установени са към 20 контактни лица, с които е бил във връзка 64-годишният мъж, който работи като свещеник на протестантска черква в Лом.

Преди десетина дни прокуратурата разпореди инспекция на лекари от болница в Лом, които транспортираха с кола за спешна помощ пациент от Лом със подозрение за ковид в Александровска болница в София. Тогава не бяха открити нарушавания и следствието беше прекъснато. /БТА

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР