Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд Г. Г.,

...
Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд Г. Г.,
Коментари Харесай

Тарикат от Монтанско бутна 50 евро подкуп на общински служител, уреждал брак на пакистанец

Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд Г. Г., упрекнат в осъществяването на закононарушение. На 24.07.2017 година обвиненият Г. се явил в община Медковец, придружаван от негов прочут. Двамата се интересували от реда и изискванията за подписване на цивилен брак сред българска гражданка и чужденец от Пакистан. На служителката във ведомството те показали копия на документи, като на чуждоезичните такива липсвали заверки и легализации. В тази връзка им били дадени инструкции за поправяне на непълнотите и неточностите.
На идващия ден двамата показали в общината нужния комплект документи в безупречен тип, като с тях се явили и лицата, които възнамерявали да сключат цивилен брак. Обвиняемият попълнил съответното заявление, което, наред с нужните заявления, било подписано от българската гражданка и чужденеца. Като очевидци на бракосъчетанието попадали обвиненият Г.Г. и придружителят му. След като всички документи били комплектовани, същите били предадени от Г.Г. на общинския чиновник, който ги прегледал и разкрил сред тях банкнота от петдесет евро. На въпроса да даде пояснение за тях, обвиненият споделил, че ги дава „ за почерпка “.
Общинският чиновник възразил и Г. Г. небрежно си тръгнал. След съгласуването на документите и брачната процедура с кмета на общината била планувана дата, на която лицата не се явили. В телефонен диалог Г. Г. декларирал, че пакистанецът избягал, евентуално се отказал от желанията си, и упорствал да му бъдат върнати документите, както и банкнотата от петдесет евро. Било му отказано, защото към оня миг казусът бил докладван на органите на ДАНС, с оглед препоръчан и даден рушвет на общински чиновник.
В хода на досъдебното произвеждане е открито, че роденият в Пакистан чужденец – М. А., нелегално е обитавал на територията на България. С дейностите – предоставяне на рушвет на общински чиновник, обвиненият Г. целял безпрепятственото подписване на мним цивилен брак.
Предстои разглеждането на делото в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР