Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд 37-годишният В.

...
Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд 37-годишният В.
Коментари Харесай

Съдят монтанчанин убил шофьор при зверска катастрофа

Окръжната прокуратура в Монтана е предала на съд 37-годишният В. Богданов, провокирал в пияно положение пътнотранспортно произшествие, лишило човешки живот и предизвикало междинна телесна щета на различен потърпевш.
Обвиняемият Богданов имал удостоверение за ръководство на МПС, което било годно до 2012 година, като по-късно той не го е подновявал. Спрямо него имало издадени наказателни постановления по отношение на установени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.
На 03.01.2017 година Богданов се намирал в с. Благово, област Монтана, където имал къща. В рамките на деня той използвал доста количество алкохол – ром и бира, което се удостоверява от свидетелски показания.
След 18 ч., намирайки се в нетрезво положение, той се качил в лек автомобил „ Волво “, благосъстоятелност на жена, с която живеел на брачен начала, и потеглил в посока Монтана.
Богданов се движел с висока скорост, като на пътен сектор км 96+000 управляваният от него автомобил навлязъл в насрещното платно. В същата лента в оня миг се движел лек автомобил „ Ланчия “, в който след привършване на работния ден пътували трима мъже. Другият лидер, виждайки, че против него се движи кола, за отбягване на преден удар подхванал избавителна маневра – завъртане на кормилото надясно, само че не съумял да избегне конфликта.
В резултат на тежкото пътнотранспортно произшествие лидерът на „ Ланчия “, в резултат на получената множествена черепно-мозъчна и гръдно-коремна контузия, умрял по пътя за болнично заведение. На другия пасажер била породена междинна телесна щета – коремна контузия и строшаване на ключица.
Обвиняемият Богданов отказал на пристигналите на място чиновници на пътна полиция да му бъде осъществена инспекция за приложимост на алкохол с техническо средство. Той отказал да му бъде връчен ваучър за здравно проучване на кръвта, държал се жестоко и надменно, за което му били формирани актове за административно нарушаване.
От заключението на осъществената по досъдебното произвеждане автотехническа експертиза е видно, че непосредствената причина на осъщественото ПТП е превишената скорост на придвижване на лекия автомобил, ръководен от обвинения – 128.04 км/ч, при оптимално позволена 90 км/ч., безпричинното му нахлуване в насрещната лента, както и използването на алкохол.
Съгласно заключението на вещото лице по делото, все още на незаконното действие обвиненият бил със наличие от 2.30 промила алкохол в кръвта.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР