Окръжната прокуратура в Монтана е извършила проверка на действията, предприети

...
Окръжната прокуратура в Монтана е извършила проверка на действията, предприети
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Монтана провери действията на кметовете за ограничаване разпространението на COVID-19

Окръжната прокуратура в Монтана е направила инспекция на дейностите, подхванати от органите на локалната власт на територията на региона, срещу разпространяването на вируса COVID-19. Тя е била осъществена в осъществяване на напътствията на Върховна административна прокуратура, в границите на надзора за правда, както и такива, дадени от Софийска апелативна прокуратура.
Проверката е обхванала активността на кметовете в единадесетте общини на територията на област Монтана, във връзка оповестеното изключително състояние в рекомендациите на Националния действен щаб и заповедите на министъра на опазването на здравето. Прокуратурата е обобщила получените данни и анализирала текстовете на издадените от кметовете заповеди, касаещи създалата се епидемиологична обстановка в страната. В рамките на една седмица общият им брой е 42.
Сред установените пропуски господства липса на подхванати дейности, в сходство със заповедта на министъра на опазването на здравето.
Окръжната прокуратура в Монтана е изготвила оферти до кметовете на общините Бойчиновци, Чипровци, Лом, Брусарци, Вълчедръм, Медковец, Якимово, Берковица и Вършец.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР