Окръжната прокуратура в Ловеч започна разследване на инцидента на стадион

...
Окръжната прокуратура в Ловеч започна разследване на инцидента на стадион
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на детето, загинало на селски стадион

Окръжната прокуратура в Ловеч стартира следствие на случая на стадион в тетевенското село Градежница. Припомняме, че 12-годишно момче почина при пренасяне на преносима железна футболна врата.

Под управлението на Окръжна прокуратура се правят следствените дейностите за изясняване на аргументите за случая, обяснява се стопанинът на спортното оборудване, правят се огледи и разпити на очевидци.

Прокуратурата в Тетевен се е самосезирала.. Възложена е инспекция на кмета на община Тетевен и община Ябланица с оглед осъществяване на отговорностите на общинските администрации според наредбите на разпоредба за изискванията и реда за устройство и сигурност на площадките за игра.

Разпоредено е да бъде направен лист на площадките за игра и стопанисващите ги лица, да се откри спазен ли е редът за устройството и сигурността на публично наличните площадки за игра, ситуирани навън и на закрито, в това число условията за безвредното им прилагане, поддържането и контрола.

В хода на инспекцията ще бъдат огледани и тествани всички съществуващи площадки, като се установяват, укрепят или отстранят всички евентуално рискови уреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР