Окръжната прокуратура в Ловеч поиска постоянно задържане под стража за

...
Окръжната прокуратура в Ловеч поиска постоянно задържане под стража за
Коментари Харесай

Полицията в Троян и Смолян разкри две убийства

Окръжната прокуратура в Ловеч изиска непрекъснато задържане под стража за 29-годишен мъж, упрекнат за обезчестяване и ликвидиране, осъществени през 2016 година

На 25 май 2017 година в покрайнините на Троян били открити човешки остатъци. Извършени са няколко експертизи. Първата посочила, че откритият череп е на мъж. ДНК разбор обаче посочил, че останките са на 59-годишна жена от Троян. Тя била оповестена за търсене през 2016 година Експерти открили, че гибелта й е настъпила след удар в региона на главата.

Бил направен и психически профил на евентуалния причинител на закононарушението, който насочил проверяващите към престъпно проявен мъж от Троян. Той е направил цялостни признания и разказал пред проверяващите, че умъртвил дамата в следобедните часове на 10 януари 2016 година Той описал в детайли, че на горски път срещнал дамата, която била в нетрезво положение. Отвел я до близко дере, където завързал ръцете й и я изнасилил.

За да не се съпротивлява и да не вика за помощ, причинителят я блъснал по главата с газов револвер, модифициран в военен. След това завлякъл тялото в най-ниската част на дерето и го покрил с шума, след което се прибрал. Преди потегляне взел част от накитите й, които са открити в дома му.

След Националното заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи шефът на Областната дирекция на полицията в Ловеч Милен Маринов изясни, че дамата е била търсена с целия запас на полицията. Той добави, че причинителят има предходни престъпни регистрации за обири и нелегално владение на оръжие. Лежал е в затвор за оръжие.

Премиерът Бойко Борисов поздрави проверяващите и изясни, че казусът в Троян доста наподобява на убийството, съпроводено с обезчестяване на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе.

В полицията в Смолян са разкрили друго ликвидиране. На 15 април към обяд бил получен сигнал на тел. 112, че в гориста околност е открит мъртвец, затрупан с клони.

Разследващите открили, че тялото е на рецидивист, излежавал присъди за обири, който излязъл от пандиза 15 дни по-рано. Полицаите се насочили към версията, че килърът е някогашен съкилийник. При разпитите той е направил цялостни признания. Разказал, че направил закононарушението със съизвършител, който също е престъпно проявен. Двамата превозили тялото от Смолян до гориста околност.

Според проверяващите, претекстът за тежкото закононарушение е почистване на остарели сметки. Освен това убитият е разполагал със сума, която в допълнение стимулирала причинителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР