Окръжната прокуратура в Кюстендил предаде на съд бившия управител на

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил предаде на съд бившия управител на
Коментари Харесай

Бившият управител на дупнишката МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е...

Окръжната прокуратура в Кюстендил съобщи на съд някогашния шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в Дупница Росен Тимчев за занемареност и подписване на неизгодна договорка, съобщи БГНЕС.

След назначението му за шеф на лечебното заведение, той почнал да взема пари от касата на болничното заведение, с разходни ордери и от регистратурата, с разписки под формата на служебни задатъци. Сумите, взети по този метод, не били заведени в касовата книга на болничното заведение, липсвали разходно-оправдателни документи – фактури, вносни бележки или фискални бонове. Общият размер на получените от обвинения служебни задатъци за интервала от м. март 2016 година до м. ноември 2016 година възлиза на 18 042.97 лв..

В качеството си на шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ Р.Т. сключил контракт с мобилен оператор за даване на информационни услуги и устройства, макар че болничното заведение имала настоящ подобен за период на деяние 24 месеца с различен оператор, подписан от самия него по-рано. Като бонус за подписания нов контракт, обвиненият получил девет броя мобилни телефони с разнообразни марки. С приемо-предавателен протокол на обвинения Р.Т., в качеството му на шеф на МБАЛ, била предадена сумата от 5 000 лв., която следвало да бъде импортирана по сметката на лечебното заведение, само че това не било направено.

Без да има право да се разпорежда с дълготрайни активи без позволение на принципала, обвиненият Р.Т. продал посредством компания „ А.Л. “ ЕООД здравното съоръжение от МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ – гр. Дупница на МБАЛ – гр. Троян. Сделката била финансово неизгодна и довела до негативи за ръководената от него болница, което довело до нуждата за закупуване на нови апарати за по-висока цена.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР