Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Гурбетчия уби жена си, защото му харчела парите

Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Н.Н. (64 години) за ликвидиране на брачната половинка му, осъществено с особена свирепост и при нарушение на заповед за отбрана от домашно принуждение, оповестиха от прокуратурата.

Отношенията сред обвиненият и 61-годишната му брачна половинка се влошили, откакто той отпътувал за Съединени американски щати и получил информация от една от дъщерите си, че майка й нецелесъобразно изразходва получаваните от него пари.

През 2017 година Н.Н. дефинитивно се прибрал в България, като заживял дружно с жена си в новопостроеното им жилище в столицата. Между двамата съпрузи обаче непрестанно възниквали спорове, а Н.Н. постоянно проявявал експанзия и неведнъж стигал до физическа разпра със брачната половинка си, като й отправял закани, че ще я убие. Жената сезирала Софийския областен съд с искова молба по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение и й била издадена заповед за незабавна отбрана, с която на брачна половинка й се забранявало да я приближава на разстояние от 200 метра.

Три дни по-късно, през март 2018 година, двамата се срещнали в с. Косово, община Трекляно и сред тях още веднъж зародил скандал, завършил с ликвидиране. Обвиняемият употребявал железна тръба и вила, написа 24 часа.

По мотив сигнал на брачната половинка, подаден минути по-рано на незабавния телефон " 112 ", за инспекция в селото били изпратени чиновници на ГПУ Олтоманци при РДГП - Драгоман. Запитан от тях за брачната половинка му, мъжът очевидно спокоен дал отговор, че я е умъртвил преди 40 минути.

От осъществената съдебно-медицинска експертиза е открито, че гибелта на дамата се дължи на тежката черепно-мозъчна контузия, довела до остри нарушавания на дихателната и сърдечно-съдовата активност, споделиха от прокуратурата.

Предстои наказателното произвеждане против Н.Н., който понастоящем е с мярка за неотклонение " задържане под стража ", да продължи в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР