Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвинение на собственика на

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвинение на собственика на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини собственика на депото за отпадъци, пламнало край "Струма"

Окръжната прокуратура в Кюстендил е повдигнала обвиняване на притежателя на компанията, която ръководи депото за боклуци, запалили се под автомагистрала " Струма ". Той е с мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лева, заяви Българска национална телевизия.

По-рано през днешния ден работна група от Университета по архитектура, строителство и геодезия стартира проучване на провалите по колоните на моста, които бяха развалени при пожара. Поне месец и половина ще отнеме ремонтът на оборудването.

Заради случая правата край Дупница към момента е затворена. След пожара екип от експерти на Института по пътища и мостове в Агенция " Пътна инфраструктура " и на строителя също направиха оглед на оборудването, което беше обхваното от огъня.

Заради вредите на части от моста и двете платна както и с оглед сигурността на придвижване трафикът в сектора е спрян. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут от пътен възел " Дупница " по път I-1 (E-79) до пътен възел " Бобошево " на автомагистрала " Струма " и назад.

Прокуратурата е почнала инспекция по случая, а най-вероятно лицензът на компанията - " Феникс Дупница ", ще бъде лишен, предвижда преди дни пред БНР шефът на Регионалната ревизия по околна среда Пламен Ангелов. Премиерът Бойко Борисов добави, че прокурорите би трябвало да работят по проблема и виновникът да бъде вкаран в пандиза.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР