Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда обвинителен акт за

...
Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда обвинителен акт за
Коментари Харесай

Катастрофата с Местан: И бащата на загиналото бебе, и политикът отиват на съд

Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда обвинителен акт за гибелта на 6-месечното бебе при злополуката край Загорско, в която взе участие водачът на ДОСТ Лютви Местан, оповестиха от държавното обвиняване.

Бащата на детето -Юсеин Ахмед, както и политикът ще бъдат изправени пред съда за причиняване на гибел по несъобразителност в изискване на без значение съпричиняване. Инцидентът стана на 14 април предходната година.

Юсеин Ахмед е предаден на съд за това, че е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като карал с превишена скорост.
Катастрофата с Местан: Бащата на починалото бебе се снабди с обвиняване На Юсеин Ахмед е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция ” от 2 000 лева
От обвиняването показват, че самичък и в изискванията на без значение съпричиняване с Лютви Местан Ахмед е направил пътнотранспортно произшествие, като не се движел допустимо най-вдясно в платното за придвижване, не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял, когато е зародила заплаха за придвижването.

Снимка: btvnovinite.bg

Бащата на детето се движел със скорост над нормативно позволената от 90 км/ч. за сектора, навлязъл върху остров с налична пътна маркировка, написа в обвиняването. От прокуратурата допълват, че Юсеин Ахмед не обезпечил всички условия за безвредното транспортиране на 6-месечното бебе, като не му сложил предпазните колани на системата за обезопасяване на деца в колата. В резултат на това по несъобразителност предизвикал гибелта на детето.
Лютви Местан пред bTV: Платих 10 хиляди лева, само че няма да поема непозната виновност Лидерът на ДОСТ разгласи, че подозира политическа поръчка против себе си и квалифицира другия лидер в злополуката като „ прям камикадзе ”
На съд е предаден и Лютфи Местан за това, че излязъл на основния път, без да се съобрази със знак " СТОП " и не се съобразил с идващия по пътя с преимущество към кръстовището лек автомобил не го пропуснал, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на малолетното дете, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото е над 1200 страници, разпределени в 12 тома. По време на следствието са били разпитани като очевидци 22 души. Приобщени са голям брой материални доказателства, измежду които и двата леки автомобила – БМВ и „ Фолксваген Фаетон “, които се намират на предпазване в база на Министерство на вътрешните работи. Изготвени са четири съдебно-медицински експертизи, сложна и петорна автотехнически експертизи, както и химически експертизи, които са открили, че няма съществуване на алкохол в кръвта на двамата водачи.

Спрямо Ахмед е избрана мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 1000 лв., а по отношение на Местан – мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв..

Предстои Окръжният съд в Кърджали да насрочи делото в разпоредително съвещание в двумесечен период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР