Окръжната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство за контрабанда на

...
Окръжната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство за контрабанда на
Коментари Харесай

Разследват контрабанда на 100 кг хероин за над 9 млн. лева, заловен на Капитан Андреево

Окръжната прокуратура в Хасково следи досъдебно произвеждане за контрабанда на повече от 100 кг високорисково наркотично вещество - хероин (100,440 кг), на обща стойност 9 039 600 лв., заяви БГНЕС. Разследването се прави от митнически контрольор от Агенция „ Митници “ под директното управление на прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково. Предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.
Според откритото досега, на 24 май 2020 година, през нощта, на ГКПП-Капитан Андреево, обл. Хасково, на влизане от Република Турция в Република България, е дошъл товарен автомобил, марка „ Скания “, с прикачено към него полуремарке, с регистрация на Босна и Херцеговина. Камионът е бил ръководен от Д.Ч., на 33 година, жител на Босна и Херцеговина. При осъществена митническа инспекция инспекторите на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево открили, че в шофьорската кабина, под кушетката за отмора на лидера, били сложени няколко кашона и сак, в които са открити 200 пакета с кафяво прахообразно вещество. При направения полеви наркотест, веществото е реагирало като хероин, с общо бруто тегло 100, 440 кг. В ремаркето лидерът е превозвал авточасти, като крайната точка на пътуването е била Босна и Херцеговина, съобщи БГНЕС.
В резултат на бързите дейности на митническите и полицейските органи е било открито още, че съпричастни към контрабандата са и други двама жители на Босна и Херцеговина – Д.Д. и В.Г. Те се придвижвали съвсем редом с различен товарен автомобил, който също е тестван от чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, само че в него на са открити наркотични субстанции.
Тримата мъже са арестувани за период от 24 часа и през днешния ден следва те да бъдат привлечени като обвинени и арестувани за период от 72 часа с разпореждане на прокурор . Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе и искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР