Окръжната прокуратура в Добрич ще повдигне обвинения на капитана на

...
Окръжната прокуратура в Добрич ще повдигне обвинения на капитана на
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на капитана и втория помощник – капитан на Вера Су

Окръжната прокуратура в Добрич ще повдигне обвинявания на капитана на товарния транспортен съд, затънал край крайбрежията на Камен бряг, както и на втория му асистент – капитан, който е бил на вахта в нощта на случая. Двамата ще бъдат привлечени като обвинени за това, че са позволили плавателният съд да заседне, като по този начин са предизвикали обилни повреди на непознат парцел и са основали заплаха за живота на другиго. За това законът планува наказване от 5 до 15 години „ отнемане от независимост “, прецизират от държавното обвиняване.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор двамата мъже са арестувани за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за непрекъснатото им задържане.

Действията по следствието не престават и по други посоки: има ли замърсяване на морската вода и настъпили вреди за природата, дали дейностите на държавните органи са били съответни, навременни и верни и налице ли е безучастие от страна на длъжностни лица, което може да докара до екологична злополука в околност Яйлата и района.

Днес екип от следователи разпита всички членове на екипажа на кораба пред съдии от Окръжния съд в Добрич. Иззети са корабна документи и навигационни карти, а на следващия ден следва митническа инспекция на целия екипаж.

Същевременно е постъпил сигнал от Министерството на околната среда и водите, който ще бъде привързан към събраните досега материали.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев следствието на случая се превъзлага на екип от следователи от Националната следствена работа. Прякото наблюдаване на работата по досъдебното произвеждане продължава да се реализира от Окръжната прокуратура в Добрич. Определеният контролен прокурор от Апелативната прокуратура във Варна ще следи за методическото и вярно водене на следствието. Върховна касационна прокуратура също ще следи работата по случая.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР