Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 54-годишния Иван Т.

...
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд 54-годишния Иван Т.
Коментари Харесай

Ще има ли справедливо наказание за пияния Иван, пребил до смърт майка си?

Окръжната прокуратура в Добрич съобщи на съд 54-годишния Иван Т. за причиняване гибелта на родната си майка посредством съзнателно нанесена междинна телесна щета, както и за несъблюдение на заповед за отбрана от домашно принуждение над нея, издадена по правосъдно дело от Районния съд в Каварна.

Отношенията сред майка и наследник били влошени, защото Иван злоупотребявал с алкохол и биел 72-годишната жена. Това станало причина за формиране на гражданското дело в Районния съд в Каварна, по което била издадена заповед за незабавна отбрана против домашно принуждение. На подсъдимия му било неразрешено да доближава жилището на майка си, както и местата за обществени контакти и отдих на разстояние по малко от 20 метра. Първото правосъдно съвещание било планувано за 20 септември 2018 година

На 17 септември към обяд Иван отишъл в дома на собствен прочут с бутилка ракия. До 17 часа изпил към 300 грама. Домакинът го приканил да си отива, което разсърдило пияния Иван. Около 19 часа той отишъл до къщата на майка си. Започнал да се кара с нея, да я наскърбява, заканил се да я убие и й нанесъл голям брой удари. Жената паднала на земята.

Разправията била чута от съседи. Един от тях видял лежащата на земята жена, опитал се да я свести. Извадил телефона си, с цел да потърси лекарска помощ, само че подсъдимият му забранил, почнал да го блъска и съседът избягал. Въпреки всичко отишъл в селския магазин, споделил за видяното с продавачът и подал сигнал на тел. 112.

72-годишната жена била превозена в болница в тежко положение и на 2 ноември умряла в клиниката по неврохирургия във Варна в резултат на тежка черепно-мозъчна контузия. Подсъдимият е с мярка за неотклонение " Задържане под стража “ от началото на досъдебното произвеждане против него.

Предстои делото против Иван Т. да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд. Ако той бъде приет за отговорен, може да получи наказване от 2 до 8 години отнемане от независимост за съзнателно породената междинна телесна щета, довела до гибелта на майка му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР