Окръжната прокуратура в Бургас задържа за 72 часа и ще

...
Окръжната прокуратура в Бургас задържа за 72 часа и ще
Коментари Харесай

След жестоката катастрофа с ТИР: В Айтос искат справедливост и нов път

Окръжната прокуратура в Бургас задържа за 72 часа и ще желае от съда да наложи непрекъснат арест на 50-годишния лидер на ТИР-а, който в ранния следобяд в петък, 11 септември, опустоши 12 спрели на светофар автомобила и се вряза в ограда. Водачът на камиона даде позитивна проба за опиати - метамфетамин.

На лидера са повдигнати две обвинявания - за причиняване на гибел по несъобразителност на 28-годишна жена, както и за причиняване на междинна телесна щета на други три лица. По последна информация двама от потърпевшите са в доста тежко положение и с заплаха за живота, заяви.

" Лежах си на леглото тук у дома. По едно време издумка нещо. И аз скочих. И виждам тук натръшкани едни коли и никак не поглеждам, че тук в магазинчето ми са влезнали. Как няма да желая правдивост?! Ще желая несъмнено! Вижте-всичко е разрушено. " Това описа пред националната телевизия Йорданка Русева.

" Идвам тук и виждам към този момент камионът е забит. Много пушек, напряко черен дим. Как няма да се изплашиш, в случай че не беше това дърво, право при мен щеше да пристигна в прозореца. Аз съм на първия етаж ", споделя Желязка Косева. Тя била на улицата, прибрала се у дома минути преди трагичния случай.

Хората в Айтос описват, че злополуките на тази улица не са необичайност. " Преди няколко години навръх завоя един ТИР отново същото нещо умъртви човек ", напомня Желязка Косева.

" Трябва да се вземат някакви ограничения, да се в профил това придвижване по някакъв метод ", означи Елмаз Емурла, който е измежду потърпевшите.

Жителите на Айтос ще упорстват за създаване на околовръстен път, който да извежда натоварения трафик от града, с цел да се понижи риска от произшествия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР