Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу 28-годишния Сашо

...
Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу 28-годишния Сашо
Коментари Харесай

Изправят на съд дрогирания барман, прегазил жена

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт против 28-годишния Сашо Янчев от Бургас за осъществено от него пътно-транспортно произшествие, предизвикало гибелта на 32-годишната Наталия Тинчева в Банско, заяви в. "Монитор ".

Навръх 8 март 2016 година, малко след 8 ч. сутринта Наталия спряла с колата си „ Мазда “ пред цветарски магазин на ул. „ Глазне “ в курортния град, с цел да купи цветя за майка си. Според обвинителния акт обвиненият, който е от Бургас и работел като барман в нощно заведение в Банско, управлявал лек автомобил „ Ауди “ на ул. „ Глазне “ в Банско, като се движил в посока от кабинковия въжен превоз към полицейско ръководство със скорост от към 115 км/ч. На предната седалка в колата му се возел сътрудника му Г. П.

Сашо Янчев изпреварил микробус, както и още един автомобил, движещ се пред него. Преди левия завой той мъчно се разминал с насрещно движещо се МПС, като опитал да се върне внезапно в дясната лента за придвижване. В този миг управляваният от него автомобил изгубил страничната резистентност и почнал да се плъзга неуправляемо диагонално надясно. Водачът направил опит да овладее автомобила и задействал спирачната система. Въпреки това придвижването му надясно траяло и последвал доста мощен удар със спрелия пред цветарски магазин лек автомобил „ Мазда “.

Именно тогава от него се готвела да излиза 32-годишната Наталия Тинчева, вратата на колата й от страна на лидера била отворена. Жената държала лявата ръка за ръчката на вратата, а с дясната за кормилото. След удара аудито се завъртяло на 180º в противоположна посока на придвижването си и паднало в циментова вада, намираща се на десния тротоар.

Автомобилът на потърпевшата се завъртял наляво, при което се блъснал мощно в ствола на дърво, намиращо се на тротоара и го изкоренило. Тялото на дамата изхвърчало, плъзнало се по тротоара и било затиснато от клоните и ствола на изкорененото дърво. На мястото на случая пристигнали екипи на Спешна помощ и полицията, които открили, че Наталия е умряла.

От направената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че гибелта на дамата се дължи на тежка, съчетана и несъвместима с живота черепно, гръдна и гръбначно-мозъчна контузия, с множествени открити счупвания на крака и частична ампутация на левия горен крак. От протокола за осъществена експертиза се открива, че обвиненият Сашо Янчев управлявал лекия автомобил след приложимост на наркотични субстанции – метаболит на тетрахидроканабинол (канабис).

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото в Окръжен съд – Благоевград.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР