Окръжната прокуратура в Благоевград, след приключила проверка, иска от съда

...
Окръжната прокуратура в Благоевград, след приключила проверка, иска от съда
Коментари Харесай

Прокуратурата иска прекратяване на дейността на гражданско сдружение

Окръжната прокуратура в Благоевград, след завършила инспекция, желае от съда да приключи активността на съдружие " Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права ". Основание за това обвиняването вижда в активността на сдружението, която съгласно тях опонира на Конституцията, на законите и на положителните нрави.
" Целите на сдружението са политически, а средствата за тяхното реализиране недвусмислено сочат, че учредителите одобряват, освен съществуването на македонско етническо малцинство в България /каквото не съществува, поради решение № 1 от 29.02.2000 година на Конституционен съд на Република България по конст.д. № 3/1999 г./, само че и че правата и свободите на това малцинство са накърнени, заради което се постанова тяхната отбрана. Дейността на това съдружие е ориентирана против единството на нацията, заради което то съществува в нарушаване на чл.44 ал.2 от Конституцията на Р България. ", стимулира се прокуратурата, представена от БГНЕС.
От прессъобщението излиза наяве, че сигналът за противозаконна активност на сдружението е подаден от Държавната организация " Национална сигурност " до основния прокурор Сотир Цацаров, който го е разпределил.
Преди дни обаче водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, изпрати сигнал до Цацаров, който касае две неправителствени организации със седалище Благоевград, едната от които точно " Гражданско съдружие за отбрана на съществени самостоятелни човешки права ". Каракачанов подозираше същите цели на активността на органицацията като ДАНС - цели са ориентирани против единството на нацията и представляващо опасност за националната сигурност. Другата неправителствена организация е " Антични македонци ". Подробности за сигнала на водача на Вътрешна македонска революционна организация до основния прокурор можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР