Окръжната прокуратура предаде на съд 34-годишния Мюрсел А. за предумишленото

...
Окръжната прокуратура предаде на съд 34-годишния Мюрсел А. за предумишленото
Коментари Харесай

Мъж, убил жестоко 22-годишна, отива на съд

Окръжната прокуратура съобщи на съд 34-годишния Мюрсел А. за предумишленото ликвидиране на 22-годишната си позната Ангелка С.

Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Подсъдимият ще дава отговор за закононарушение, осъществено на 25 януари 2017 година в местността Келявица край дуловското село Руйно. То се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Убийството е разкрито едвам на 6 март предходната година, когато двама чиновници по поддръжката на стоманен път откриват на към 30 метра от жп спирката на село Руйно тялото на млада жена на възраст към 20 – 25 години, захвърлено в дере.

На идващия ден самоличността на убитата е открита. Младата жена е била оповестена за търсене от майка си още на 27 януари.

Жертвата работела в ресторант в Германия, където се срещнала с подсъдимия Мюрсел, а по-късно – в обществен дом. Двамата живеели дружно с 5-годишното дете на Ангелка.

След побой над детето, което наложило животоспасяваща интервенция, прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за ликвидиране против Мюрсел и Ангелка.

В началото на януари двамата се прибрали в България, само че на 10 януари потеглили назад за Германия, с цел да се явят на плануваното за 16 януари дело против тях. Съдът лишил детето от майка му и го настанил в дом.

Няколко дни по-късно двамата решили да се завърнат в България, защото подсъдимият желал да закупи агне за адак. Жертвоприношението целяло да измоли омилостивяване по турския бит. Мюрсел замислил да се освободи от приятелката си, даже потърсил съвет от брат си. Разиграл пред полицията спектакъл, че Ангелка е изчезнала с неговите 18 000 евро, каквито няма данни да е имал, и изискал да бъде издирена.

В същото време младата жена била настанена в къщата на вуйчо му.

На 25 януари към 20.00 часа Мюрсел отишъл в село Ножарево и декларирал пред роднините си, че се връща в Германия с Ангелка.

Жената се качила в колата му, а братът на подсъдимия ги последвал със своя автомобил по искане на Мюрсел. Без да знае за незаконните му планове, брат му взел със себе си и сина си.

Това наложило разбъркване по колите. Мюрсел и Ангелка се качили в колата на брат му, а синът му оставили в автомобила на подсъдимия. По пътя подсъдимият блъснал младата жена, очевидецът чувал реплики посред им, държал я за врата.

Когато стигнали до жп прелеза на село Руйно, Мюрсел наредил на брат си да извади момичето от колата. Той отказал. Тогава подсъдимият я взел на ръце и побягнал към релсите. След това се върнал самичък и потеглили.

Преди да отпътува за Германия на 26 януари след среднощ, Мюрсел декларирал на брат си, че не би трябвало да приказва по трите мобилните телефона, защото се подслушвали.

Съдебномедицинската експертиза по делото е разкрила съществуването на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата, което изяснява неналичието на опозиция, за която приказва в свидетелските си показания братът на подсъдимия. Експертите от петорната съдебномедицинска експертиза сочат като причина за настъпването на гибелта на 22-годишната жена асфикция, черепно-мозъчна контузия, преохлаждане.

Приведена в безпомощно положение, тя е била пренеса на мястото, където е открита близо 2 месеца по-късно от жп чиновниците. Мотивът за добре плануваното ликвидиране е воденото наказателно дело за опита за убийството на детето на Ангелка в Германия, както и фактът, че тя е знаела доста за дейностите, с които Мюрсел се занимава в чужбина. Предстои делото против 34-годишния обвиняем да бъде планувано за разглеждане в Силистренския областен съд.

Вчера състав на Апелативния съд удостовери мярката за неотклонение „ Задържане под стража “, взета още на 16 март предходната година, по отношение на Мюрсел А.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР