Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу

...
Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу
Коментари Харесай

Убиецът на Виктория Маринова може да получи доживотен затвор

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт против Северин Красимиров за убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен шеф на ТВН. Срещу Красимиров са повдигнати три обвинявания - за блудничество, за обезчестяване и за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшата и с особена свирепост . Най-тежкото от тях планува и най-суровото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна. Това оповестиха Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор и Георги Георгиев, областен прокурор на Русе, на брифинг в Русе.
Георгиев изясни, че се касае за престъпно закононарушение, осъществено по полови подбуди и не е обвързвано с работата ѝ на публицист, което е потвърдено.
Подсъдимият е вменяем и носи наказателна отговорност за дейностите си. Той признава всички обвинявания и евентуално ще се възползва от гледане на делото по съкратена процедура. Съучастници в закононарушението не е имал. След убийството се е укрил в безлюдната къща на вуйна си в квартал „ Тракция “ в Русе. На другия ден е избягал през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ за Германия. До започване на делото Северин ще бъде изместен от русенския арест в пандиза в Белене.
Убийството на Виктория Маринова в Русе е чист престъпен случай. Убийството раздруса България освен с жестокостта, с което беше осъществено, само че с още един извънредно противен факт - внушенията, които бяха направени от избрани кръгове българи против българските институции и българската страна, че в България публицисти, които се борят против корупцията и правят следствия против корумпирани лица, биват убивани. Това съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Думите на Арнаудова повтарят буквално тезата на основния прокурор Сотир Цацаров още в средата на октомври предходната година. Тогава Цацаров съобщи, че бил задействан авансово " умишлен и непредумишлен сюжет ", съгласно който в България се убиват публицисти поради политически аргументи, само че сюжетът не сработил.
За проявен професионализъм наблюдаващите прокурори Георги Георгиев, Кремена Колицова и проверяващият служител на реда Добрин Хараламбиев са наградени с почетна грамота и нагръдни ножове от основния прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР