Окръжна прокуратура – Враца е повдигнала обвинение на В.И., който

...
Окръжна прокуратура – Враца е повдигнала обвинение на В.И., който
Коментари Харесай

Тарикат си лафил по телефон докато кара, едва не натресъл патрулка и подхвърлил подкуп на ченгета

Окръжна прокуратура – Враца е повдигнала обвиняване на В.И., който се опита да подкупи служители на реда, научи BulNews.bg.
На 25.04.2018 година в гр. Враца, ж.к „ Дъбника “, обвиненият управлявал лек автомобил „ Ауди ", като в това време употребявал мобилен телефон. При маневра завой на ляво, същият за малко не провокирал ПТП с движещ се против него полицейски автомобил, извършващ обход на региона.
След прекъсване на автомобила чиновниците на реда се показали на лидера и му поискали документи за инспекция. Било му разяснено установеното от тях нарушаване на чл.104а от ЗДвП- потребление на мобилен телефон при ръководство на МПС. За това административно нарушаване се сформира АУАН и надлежно наказателно разпореждане. Предвидената от закона глоба е парична санкция и лишаване на надзорен ваучър.
Обвиняемият попитал чиновниците на бранш „ Охранителна полиция “ при РУ-Враца дали могат „ да се оправят по някакъв метод, с цел да не му бъде съставян акт “. След като получил негативен отговор, обвиненият И. се насочил към предна лява врата на служебния автомобил и през отворения прозорец хвърлил вътре три банкноти от по 20 лв., които паднали на предна лява седалка на колата. Обърнал се към служителите на реда и споделил: „ ето да се почерпите и да не ми пишете нищо ".
На В.И. били сложени белезници и известена дежурната част в РУ-Враца. На място била изпратена дежурна група и осъществен оглед на местопрестъпление, с което деяние било формирано досъдебно произвеждане.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР