Окръжна прокуратура - Видин внесе обвинителен акт срещу С.Д., гражданин

...
Окръжна прокуратура - Видин внесе обвинителен акт срещу С.Д., гражданин
Коментари Харесай

Съдят обвиняем за контрабанда на 8 тона прекурсори през ГКПП –Дунав мост

Окръжна прокуратура - Видин внесе обвинителен акт против С.Д., жител на Иран, притеглен към наказателна отговорност за контрабанда на 8 тона прекурсори през Граничен контролно-пропусквателен пункт –Дунав мост, оповестяват от прокуратурата.
Около 19 ч. на 24.12.2019г. обвиненият Д, който работел като интернационален водач, дошъл с управлявания от него автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин – Калафат. Мъжът пътувал от Румъния за България.
Дежурните митнически и гранични инспектори в началото ревизирали документите на товара и лидера. След това била осъществена и физическа инспекция на товара, при която била усетена остра миризма на оцет от предната част на товарната комбинация. Било открито, че осем от транспортираните в автомобила бидони от 1000 литра съдържат характерна течност. При взетата сравнителна проба веществото наподобявало оцетен анхидрид.
По случая е било формирано досъдебно произвеждане, а лидерът на МПС – С.Д. е бил притеглен в качеството на обвинен. Била му е избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
От направената химическа експертиза станало ясно, че в бидоните има 8000 литра оцетен анхидрид. Това вещество е прекурсор, според спомагателните разпореждания на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, както и съответните регламенти на Европейския съюз. Стойността му възлиза на 14 160 лв., съгласно направената по време на досъдебното произвеждане оценъчна експертиза.
За осъщественото от обвинения С.Д. незаконно действие законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от две до 10 години, както и санкция в размер от петдесет хиляди до 100 хиляди лв..
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР