Окръжна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство, образувано във връзка пътнотранспортно произшествие,

...
Окръжна прокуратура-Видин наблюдава досъдебно производство, образувано във връзка пътнотранспортно произшествие,
Коментари Харесай

Прокуратурата във Видин разследва катастрофата, при която загина 19-годишен шофьор

Окръжна прокуратура-Видин следи досъдебно произвеждане, формирано във връзка пътнотранспортно произшествие, при което умрял 19-годишен лидер. Сигналът за него е бил получен тази нощ, оповестиха от обвиняването.

Трагедия на пътя! Младеж почина при тежка злополука във Видинско /снимки/

Към сегашния миг е известно, че лек автомобил „ Форд “, ръководен от юноша, се движел с несъобразена скорост в посока от село Капитановци към село Неговановци, област Видин.
Водачът изгубил надзор над ръководството, напуснал платното за придвижване и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на удара младежът умрял на място. Установено е, че лидерът е с отнето Свидетелство за ръководство на МПС, както и с нарушавания по Закона за придвижването по пътищата. Той е пътувал самичък в автомобила нямало пасажери. Моторното транспортното средство е непозната благосъстоятелност.
Оперативна група е направила оглед на местопроизшествието. Действията по следствието не престават. Преди седмици сходно ПТП било осъществено в региона на община Брегово, област Видин.
При него юноша, управлявал автомобил „ БМВ “, непозната благосъстоятелност, изгубил надзор над колата, излязъл от лентата за придвижване и се блъснал в железобетонен електрически дирек.
Пострадалият лидер умрял в кола за спешна помощ, при превозването му до МБАЛ „ Света Петка “ в града. Разследването по досъдебното произвеждане се води под управлението на Окръжна прокуратура.
Превенцията на престъпността, към която са ориентирани напъните на прокуратурата, включва всички качествени и количествени ограничения, които целят да понижат или да допринесат за понижаване престъпността и на възприятието за неустановеност у жителите.
В тази връзка Главният прокурор на Република България изиска промени в Наказателния кодекс, с които да бъдат отнемани коли на всички водачи, управлявали МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и налагане на сурови санкции за причинителите на тежки закононарушения по пътя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР