Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен

...
Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен
Коментари Харесай

18-годишна девойка от Варна застава пред съда за разпространение на дрога

Окръжна прокуратура - Варна внесе във Варненския областен съд обвинителен акт против 18-годишната Т.Д., която като малолетно момиче държала за разпространяване и популяризирала високорискови наркотични субстанции без съответно позволение - закононарушение по член 354а, алинея 1, прочие 4 и 5 по отношение на член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

В края на 2021 година обвинената Т.Д. била ученичка и живеела с родителите си в град Варна. 17-годишната тогава била известна на органите на реда, тя се занимавала с разпространяване на наркотични субстанции, като имала и постоянни клиенти. Държала опиатите в дома си и продавала точно от там неразрешените вещества.

Момичето било арестувано на 24 ноември 2021 година, в миг на договорка с марихуана с тегло 2,98 грама, която продало на собствен клиент. При опит да бъде тествана от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна в дома си, малолетната тогава Т.Д. изхвърлила през терасата 114 грама марихуана, опакована в разнообразни разфасовки. Служителите на реда станали очевидци на дейностите й и я задържали за период до 24 часа по ЗМВР, като ден по-късно малолетната била привлечена към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Варна.

Предстои делото против нея да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР