Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за държане

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за държане
Коментари Харесай

26-годишен ще бъде съден за разпространение на 5,5 кг наркотици от различен вид

Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд обвинен за държане за разпространяване на над 5,50 кг марихуана, метамфетамин, кокаин и екстази и разпространявал наркотични субстанции
Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 26-годишния Х.Х. за това, че без съответно позволение и при изискванията на продължавано закононарушение, държал за разпространяване и популяризирал високорискови наркотични субстанции - закононарушение по член 354а, ал.1, изр.1, прочие 4 и прочие 5, алт. 1, по отношение на член 26, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Х.Х. се занимавал се с разпространяването на наркотично субстанции. За задачите на заниманието си той имал наети общо 3 пространства, в които съхранявал неразрешени вещества.

На 13 октомври 2022 година, в 14:00 часа, обвиненият имал спогодба за продажба на опиати. Осъществил я, като популяризирал на собствен постоянен клиент общо 0,86 грама кокаин. Малко след договорката мъжът бил арестуван от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна. Последвали неотложни процесуални дейности в жилището, населявано от него, както и на другите два адреса употребявани от мъжа. Намерени били и конфискувани голям брой разфасовки с марихуана, като общото конфискувано количество било 5606,47 грама. Освен това били открити 379 таблетки екстази, 47,73 грама метамфетамин и 13,05 грама кокаин. Стойността на откритите наркотични субстанции била над 42 500 лв..

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против 26-годишния Х.Х. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до осем години и с санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР