Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 46-годишния Ю.Т. за

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 46-годишния Ю.Т. за
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за наркоразпространение

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 46-годишния Ю.Т. за това, че при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив, без съответно позволение, придобил високорискови наркотични субстанции, държал ги за разпространяване и ги разпространявал - закононарушение по член 354а, алинея 2, т. 4 по отношение на алинея 1, изр. 1, прочие 3, прочие 4 и прочие 5 от Наказателен кодекс., оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Мъжът бил добре прочут на органите на реда и на правосъдните управляващи в региона. Той бил престъпно проявен за обири и закононарушения, свързани с незаконно лишаване и прилагане на МПС, за прилагане на неистинен документ за идентичност, за причиняване на телесна щета по хулигански подбуди, за обир и други. След последното му  престояване в пандиза, главната активност, с която Ю.Т. се занимавал била разпространяването на наркотични субстанции – главно метамфетамин и хероин. Постепенно той се утвърдил като един от главните разпространители на опиати във варненски квартал.

Забранените от закона субстанции обвиненият криел в жилището на родители си в село Партизани или на особено изграждани от него тайници, както и тук-там, които били общодостъпни. Най-често тези места били отвън града, закопани в земята или укрити към тъкмо избран ориентир. 

В рамките на досъдебното произвеждане по случая било открито, че за интервала 1 януари 2016 година до 17 септември 2019 година, 46-годишният мъж осъществил голям брой покупко-продажби с наркотични субстанции, които разпространявал на други дилъри.

При задържането на Ю.Т. били открити общо 96,65 грама хероин и 4,65 грама метамфетамин. Наркотиците били скрити на разнообразни места във Варна и региона. Установени и документирани са покупко-продажби, които мъжа е направил с разнообразни наркоразпространители от по-нисък сан.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против обвинения Ю.Т. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от пет до петнадесет години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР