Окръжна прокуратура в Бургас разпореди на кмета на Приморско да

...
Окръжна прокуратура в Бургас разпореди на кмета на Приморско да
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Бургас разпореди на кмета на Приморско да премахне бариерата за плажа Аркутино

Окръжна прокуратура в Бургас разпореди на кмета на Приморско да отстрани бариерата за плажа "Аркутино ". Съоръжението препятствало достъпа до морската линия, оповестиха от прокуратурата.

На място е направена инспекция от Областна администрация - Бургас още на 13 юни. Тя е открила, че северният метод към плажа е стеснен с портал от две огромни стоманени порти. Те са ситуирани на парцел - държавна благосъстоятелност, който е на Министерството на земеделието и горите.

По време на инспекцията вратите са били отключени, пешеходният достъп е бил свободен, само че е събирана такса за вход с коли. Тогава чиновници от Областна администрация не са съумели да открият кой тъкмо събира таксата и с кого тъкмо има подписан контракт за това.

От прокуратурата припомнят, че съгласно Закона за устройство на територията и Закона за Черноморското крайбрежие е неприемливо върху държавен парцел да бъде сложена преграда, която да лимитира достъп до плажна линия, без за това да има нужните разрешителни. Това е и повода да бъде издадено предписание към кмета на Приморско неотложно да отстрани металните уреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР