Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт в Специализиран наказателен съд

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт в Специализиран наказателен съд
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт в Специализиран углавен съд – София по отношение на кмета на община Павел баня – Станимир Радевски, оповестиха от държавното обвиняване. Обвинителният акт е за закононарушение по работа по член 282, ал.2 предл. второ вр. ал.1, предл. второ от Наказателен кодекс.
Радевски е упрекнат за това, че през интервала 10.11.2008 година – 11.11.2008 година в Павел баня и Казанлък в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – кмет на община Павел баня, като сключил на 10.11.2008 година в гр. Павел баня и валидирал чрез показване за нотариална легализация на 11.11.2008 година в гр. Казанлък – “Договор за предоставяне вместо осъществяване като извънсъдебна спогодба” сред Община Павел баня и Едноличен търговец “П. – Павел баня – Т. П.”, с шеф Т. П., превишил властта и правата си и е трансферирал собствеността парцели, представляващи обществена или частна общинска благосъстоятелност.
На съображение чл.247, ал.1, т.1 от Наказателно-процесуален кодекс и член 411а, ал.1, т.4, писмен знак „ к “ от Наказателно-процесуален кодекс, поради компетентността за разглеждане на каузи за обвинявания против кметове, обвинителният акт е импортиран в Специализиран углавен съд – София, където следва формиране на наказателно дело и насрочване на правосъдно съвещание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР