Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми П. К., на 51

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми П. К., на 51
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група за държане, разпространение и отглеждане на марихуана

Окръжна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинени П. К., на 51 година, К. Д., на 65 година, 38-годишната С. Д., Т. К., на 18 година, и Я. К., на 18 година, за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел, за държане, разпространяване, засаждане и развъждане на наркотични субстанции – марихуана, за приемане на противозаконни приходи.

Престъпленията са квалифицирани по 321, алинея 3, по член 354а, ал.1 и ал.2 и по член 354в от Наказателния кодекс.

Групата е работила на територията на обл. Стара Загора от началото на 2022 година досега. Установени са петима нейни членове, като сред четирима от тях е налице роднинска връзка.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора са осъществени голям брой дейности по следствието – претърсвания на пет адреса на територията на с. Дъбово, обл. Стара Загора, при които на 18 октомври 2022 година са били открити и конфискувани наркотични субстанции – марихуана – суха листна маса 43 кг, и растения към 330 кг. Открити са и уреди за сушене на марихуана, за рязане и обособяване на листна маса от стебло и клони и други материални доказателства.

Петимата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Извършват се дейни дейности по следствието.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Стара Загора и ГДБОП. В него участваха Дичо Атанасов, областен прокурор, Любомир Николов, заместник-директор на ГДБОП, гр. София, Петя Драганова, наблюдаващ прокурор и Светлан Дзънов, началник-сектор БОП в гр. Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР