Окръжна прокуратура–Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт

...
Окръжна прокуратура–Стара Загора наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт
Коментари Харесай

Задържаха шофьор за катастрофа, при която по непредпазливост е причинена смъртта на мъж и дете и още четирима са ранени

Окръжна прокуратура–Стара Загора следи досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на две лица – 63-годишен мъж и 13-годишно момиче, и телесни повреди на 80-годишна жена, 19-годишен юноша, 15-годишно момче и 20-годишен мъж вследствие на настъпило пътнотранспортно произшествие – закононарушение по член 343 алинея 4 от Наказателния кодекс.

На 1 април 2022 година, към 15,55 часа, група от седем младежи от гр. Чирпан, се движели по пътя сред гр. Чирпан и с. Зетьово, обл. Стара Загора. В това време в посока към с. Зетьово е пътувал лек автомобил „ Ауди А4″, ръководен от 20-годишния В. Т. Той застигнал групата пешеходци, част от които вървели по пътното платно, направил опит да ги заобиколи, при което навлязъл отчасти в насрещната лента и блъснал движещия се против него лек автомобил марка „ Форд Фокус“, ръководен от Г.Д, на 63 година

В резултат на конфликта лидерът на втората кола Г.Д. е умрял на място, а пътуващата с него 80-годишна жена е получила голям брой травматични увреждания. Тя е била настанена в болница. При удара лекият автомобил, ръководен от В.Т., се е завъртял и блъснал няколко от пешеходците, вследствие на което 13-годишно момиче е умряла на място. В болница е бил настанен 19-годишен мъж, който е получил голям брой травматични увреждания. В лечебно заведение е бил откаран и още един от младежите, на 15 година, който след обзор е освободен.

На В.Т. са били направени проби за алкохол и опиати с техническо средство, които са негативни. При пътното произшествие той също е бил ранен – с прорезна рана на коляното. В.Т. е арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Извършват се дейни дейности по следствието под надзора на Окръжна прокуратура–Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР