Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем шофьора на автобуса, катастрофирал край

...
Окръжна прокуратура-София привлече като обвиняем шофьора на автобуса, катастрофирал край
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини шофьора на автобуса за катастрофата край Своге

Окръжна прокуратура-София притегли като обвинен водача на рейса, аварирал край Своге.
Григор Григоров, който е съсобственик на транспортната компания " Мобилус 5 ", е упрекнат, че на 25.08.2018 година в гр. Своге, София област, на път 2 -16, при ръководство на рейс МАН, с посока на придвижване Своге – София, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – член 21 алинея 2 от Закона за придвижване по пътищата: " При избиране на скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство е неразрешено да надвишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26 " и по несъобразителност е предизвикал телесна щета на повече от едно лице и гибелта на повече от едно лице – 16 лица и казусът е изключително тежък.
Повдигането и предявяването на обвиняването е осъществено през вчерашния ден, 26.08.2018 година, късно следобяд. С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа, за обезпечаване на явяването му пред съда за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение. Към сегашния миг задържането се извършва в изискванията на болнично заведение, където Григоров е на лекуване, се споделя в публично известие от прокуратурата. Припомняме, че Григоров се намира в болница " Царица Йоанна " (ИСУЛ), без заплаха за живота.
С разпореждане на основния прокурор следствието по делото е предоставено на Националната следствена работа , където то се реализира от екип от следователи.
В рамките на днешния ден предстоят спомагателни огледи. В същото време, следователи реализират изземване на относими към следствието документи от Министерство на регионалното развитие, Агенция " Пътна инфраструктура ", Агенция " Автомобилна администрация " и комерсиалното дружество-изпълнител на ремонта на пътния сектор (ДЗЗД " Трейс Своге " ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР