Окръжна прокуратура - Сливен предаде на съд 46-годишния Христо Т.

...
Окръжна прокуратура - Сливен предаде на съд 46-годишния Христо Т.
Коментари Харесай

Съдят несебърлия, причинил тежка катастрофа с две жертви

Окръжна прокуратура - Сливен съобщи на съд 46-годишния Христо Т. от Несебър. Той е предаден на съд за това, че на 28.10.2016 година в региона на автомагистрала " Тракия ", при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил " Крайслер Воаяджер ", нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице - на А. М. от Ямбол, настъпила на 28.10.2016 година и на А. Ш. от Ямбол, настъпила на 12.12.2016 година - закононарушение по член 343, алинея 3, б. "б ", предл. 1, вр. алинея 1, б. "в ", вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият Христо Т. е дееспособен лидер на МПС от 1991 год., като лидер, за времето от 2000 година до 2015 година, наказван общо 22 пъти по административен ред за позволени нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата, като в 12 от случаите е наказван за ръководство на МПС с превишена скорост.

На 28.10.2016 година потърпевшите и техен другар пътували по автомагистрала " Тракия " от Ямбол към Нова Загора към 21:00 часа. Автомобилът им получил щета (техническа нередовност в ключалката на капака на мотора, заради което капакът се отворил в движение). Водачът А.Ш. спрял МПС-то в лентата за придвижване, в която го управлявал. Веднага след прекъсването, пътуващият на дясната седалка Ф.Г. слязъл от автомобила с желание да затвори капака му, а двамата потърпевши останали в купето.

В същото време, в същата лента за придвижване се движел лек автомобил " Крайслер Воаяджер " ръководен от подсъдимия. Превозното средство се движело със скорост от 121 км/ч. Скоростта била несъобразена с съответните условия за видимост на пътя, с цел да може Христо Т. да спре пред всяко предвидимо затруднение на пътното платно в зоната си на видимост на къси светлини. Вместо това той траял напред и не е съумял да задейства спирачната система на автомобила си. В разследване от това настъпил удар, при който потърпевшият А.М. получил тежка съчетана контузия вследствие на която в 22:00 часа умрял в автомобила на Спешна здравна помощ, до момента в който бил превозен до болничното заведение в Сливен. Пострадалият А.Ш. също получил съчетана контузия, бил е превозен до МБАЛ " Д-р Иван Селимински " гр. Сливен, където бил признат за лекуване. Въпреки извършеното такова, на 12.12.2016 година А.Ш. умрял.

Окръжен съд - Сливен е насрочил съвещанието си на 04.10.2017 година
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР