Окръжна прокуратура - Силистра ръководи разследване за държане на високорискови

...
Окръжна прокуратура - Силистра ръководи разследване за държане на високорискови
Коментари Харесай

Трима мъже от Свищов са задържани за притежание на марихуана

Окръжна прокуратура - Силистра управлява следствие за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване. Към наказателна отговорност за закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс са привлечени трима мъже от Свищов, известни на органите на реда и осъждани. Двама от тях - К.Д. (54 г.) и С.А. (49 г.) са направили действието в изпитателен период на предишно наказание за същото закононарушение, а Е.В. (36 г.) е осъждан за държане на наркотични субстанции в незначителен случай. К.Д. е притеглен към наказателна отговорност и за това, че управлявал МПС след приложимост на наркотични субстанции, открито по надлежния ред след инспекция.

В резултат от профилирани дейности на ОД на Министерство на вътрешните работи - Силистра, автомобилът, с който се придвижвали тримата мъже, бил локализиран и спрян за инспекция. При осъществения обиск е открито, че в него има четири пакета, съдържащи суха тревиста маса, която реагирала на полеви тест за марихуана. Количеството конфискувано наркотично вещество е 1948 грама.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Силистра. Извършени са разпити на очевидци, назначени са нужните експертизи. Обвиняемите са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор, като следва в съда да бъдат импортирани претенции за установяване на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража " по отношение на от тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР