Окръжна прокуратура ­ Пазарджик обвини Иван Н., на 31 г.,

...
Окръжна прокуратура ­ Пазарджик обвини Иван Н., на 31 г.,
Коментари Харесай

Шок и ужас в Пазарджик: Криминален расист закла семейство и простреля 2 жени, искал "да вдигне хората на революция"

Окръжна прокуратура ­ Пазарджик упрекна Иван Н., на 31 година, за това, че по расистки подбуди съзнателно е умъртвил повече от едно лице, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост и за това, че по расистки подбуди е предизвикал леки телесни повреди на повече от едно лице. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура ­ Пловдив.

На 5 ноември 2016 година в гр. Пазарджик, обвиненият Иван Н. влезнал в къщата на 77­годишния А. И. и брачната половинка му В. И., на 68 година Жената седяла на леглото, а брачният партньор ѝ бил лежащ на дивана. Обвиняемият носел нож в дясната си ръка и се насочил към тях. Той намушкал с ножа в гърдите А.И., а на брачната половинка му нанесъл удари в гърба.

След това обвиненият, влачейки, изнесъл натрупа на мъжа на двора, а след това и на улицата, забил нож в корема му и си тръгнал към дома.

На 6 ноември 2016 година, сутринта, обвиненият Иван Н. излязъл от вкъщи си в гр. Пазарджик, като носел въздушна пушка. Отишъл в градинката пред жилищен блок, като имал желанието да притегли вниманието, с цел да се „ вдигнат хората на гражданска война “.

С въздушната пушка стрелял по гаражна врата и по прозорците на един от жилищните блокове, само че никой не му обърнал внимание. Видял няколко дами, които вървели по улицата, и създал два изстрела, като ранил две от тях в краката. Непосредствено по-късно бил арестуван от полицията.

По делото са били осъществени голям брой експертизи: за ДНК проучване на биологичен материал, съдебномедицински, балистични, дактилоскопни, сложни психиатрични и психични. Установено е, че обвиненият Иван Н. е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото от него и да управлява постъпките си.

Той е престъпно проявен, осъждан, търпял е и дейно санкции “лишаване от свобода”. Последното му наказание е от месец март 2008 година Още като малолетен обвиненият Иван Н. почнал използването на наркотични субстанции, което наложило нееднократното му включване в лечебни стратегии.

Според здравната експертиза двамата съпрузи са умряли от породените голям брой прободно­порезни рани. По тялото на А.И е имало 14 прободно­порезни рани в региона на гърдите, челото, корема, крайниците, а по тялото на В.И. – 9 прободно­порезни рани в шията и гърба.

Причините и изискванията, способствали осъществяване на закононарушенията се коренят в личностовите особености на обвинения, дискриминационните му настройки, в грубото неуважение на личността, живота и телесната цялост. Предстои Окръжен съд ­ Пазарджик да насрочи първо съвещание по делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР