Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж,

...
Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж,
Коментари Харесай

Съдят шофьор, блъснал и убил по непредпазливост пешеходец

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт против 57-годишен мъж, който при ръководство на лек автомобил нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на пешеходец  – закононарушение по чл.343, ал.1 б “В “, вр. с чл.342, ал.1, пр.3, от Наказателен кодекс.

Обвинението против Ю.Х. е за това, че на 02.12.2020 година в гр. Русе, при ръководство на лек автомобил „ Тойота “ нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не понижил скоростта и при положение на нужда не спрял при зародила заплаха за придвижването – пресичащия пътното платно пешеходец, позволил пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност предизвикал гибелта 43-годишния Ц.С.

Обвиняемият управлявал лек автомобил по бул. “Тутракан “ в посока към гр. Мартен. По същото време наоколо до пътя вдясно по отношение на посоката на придвижване на обвинения имало пешеходец, който взел от кафеавтомат две чаши с кафе и тръгнал да пресича пътното платно към паркиран товарен автомобил. Въпреки съществуването на пресичащ пешеходец по пътното платно обвиненият не понижил скоростта на придвижване и траял да ръководи автомобила, като вследствие на това блъснал пешеходеца. Пострадалият мъж бил откаран в МСО на УМБАЛ “Канев “-Русе, само че в резултат на получените голям брой контузии, несъвместими с живота, настъпила гибелта му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР