Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във

...
Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във
Коментари Харесай

Прокуратурата в Русе образува досъдебно производство за пожара в „Дунарит“ АД

Окръжна прокуратура - Русе проверява пожара от 27 септември във военния цех „ Дунарит “, оповестиха от държавната обвинителна институция.
Образуваното досъдебно произвеждане е по член 331, алинея 3 от Наказателния кодекс. Разпитани са очевидци и са изискани документи. Създадена е организация за осъществяване на оглед на мястото на случая. Разследването е предоставено на следовател, избран за работа по изключително съществени катастрофи. Предстои назначение на експертизи за аргументите за пожара и за размера на вредите.
Припомняме, че съгласно управлението на завода случаят е зародил най-вероятно от заводски недостатък. Разследващите обаче към момента нямат версия, тъй като не са влизали на територията на цеха. Това изясни изпълнителният шеф на завода Петър Петров пред Нова телевизи... Прочети повече Денонощното наблюдаване на завода продължава до понеделник. Очаква се тогава проверяващите да дойдат, с цел да откриват аргументите за пожара. Лабораторията на районната екоинспекция не е измерила замърсяване на въздуха и хората в близките обитаеми места са спокойни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР