Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във

Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във ...

Прокуратурата в Русе образува досъдебно производство за пожара в „Дунарит“ АД.

Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във военния завод „Дунарит“, съобщиха от държавната обвинителна институция.
Образуваното досъдебно производство е по чл. 331, ал. 3 от Наказателния кодекс. Разпитани са свидетели и са изискани документи. Създадена е организация за извършване на оглед на мястото на инцидента. Разследването е възложено на следовател, определен за работа по особено сериозни произшествия. Предстои назначаване на експертизи за причините за пожара и за размера на вредите.
Припомняме, че според ръководството на завода инцидентът е възникнал най-вероятно от фабричен дефект. Разследващите обаче все още нямат версия, защото не са влизали на територията на цеха. Това обясни изпълнителният директор на завода Петър Петров пред Нова телевизи... Прочети повече Денонощното наблюдение на завода продължава до понеделник. Очаква се тогава разследващите да пристигнат, за да установяват причините за пожара. Лабораторията на регионалната екоинспекция не е измерила замърсяване на въздуха и хората в околните населени места са спокойни.

Източник: actualno.com