Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен срещу Никола Добревски, на

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен срещу Никола Добревски, на
Коментари Харесай

Бащата изверг запалил и убил сина си заради заем от 10 лева

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен против Никола Добревски, на 51 година, за това, че съзнателно е умъртвил сина си. Престъплението е станало по изключително непосилен метод. Никола Д., дружно със сина си Иван Д., на 26 година, брачната половинка си и снаха си живеели в пловдивското село Отец Кирилово. В парцела имало две издигнати къщи. По-малката обитавали обвиненият и неговата брачна половинка, а в другата живеел синът му. Обвиняемият Никола Добревски редовно злоупотребявал с алкохол, като ставал нападателен и правел кавги със фамилията си.

На 27 декември 2016 година,вечерта, обвиненият Никола Добревски бил в дома си в с. Отец Кирилово, изпил към 500 грама ракия. Той почнал да се заяжда със брачната половинка си, тъй като бил схванал, че синът им взел 10 лв. назаем от гражданин на селото. Съпругата на обвинения му споделила да не се тормози, тъй като Иван Добревски щял да върне парите. Бащата не се успокоил, взел еднолитрова бутилка, цялостна с бензин и декларирал, че ще отиде да възпламени автомобила на сина си. В това време синът влезнал в къщата на родителите си, при което обвиненият почнал да му се кара за взетия заем.

Иван му обяснил, че заемът е негов и ще си го върне. Пияният татко се подразнил от отговора. Той вдигнал бутилката и изсипал върху главата на сина си бензина, който се стекъл по облеклата му, след което ги запалил. Дрехите пламнали и огънят обхванал тялото на Иван. В резултат на горенето той получил изгаряния по главата, лицето, шията, гърдите, гърба и двете ръце. Майката се пробвала да му помогне, като го поляла с вода и срязала част от горящите облекла. На място дошъл екип на Спешна помощ, който откарал потърпевшия в болница, където макар извършеното интензивно лекуване, той умрял на 26 февруари 2017 година от породените контузии.

Обвиняемият Никола Добревски е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и се намира в пандиза в гр. Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР